Κυριακή 3 Απριλίου 2011
ΘΡΟΥΜΠΙ
Το θρούμπι χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό και αρωματικό στη μαγειρική αλλά και ως αφέψημα (ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού σε ένα φλιτζάνι νερό και το βράζουμε για 5-10 λεπτά).Φυτρώνει κυρίως στα νησιά.Ανήκει στην ίδια οικογένεια και έχει πολλά κοινά με τη ρίγανη και το θυμάρι.Ως ρόφημα είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για το στομάχι και το πεπτικό σύστημα καθώς διώχνει τα αέρια, είναι χωνευτικό, βοηθάει σε περιπτώσεις γαστρικής ατονίας, νευρικής δυσπεψίας και σε σπασμούς του εντέρου.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου